End of life web workbench

Na een levensduur van 15 jaar gaat React online afscheid nemen van haar content management systeem Web Workbench.

FAQ
Gaat mijn website offline op 1 januari 2018?
Nee, de website blijft gewoon online en het CMS blijft toegankelijk tot 1 januari 2020.
 
Blijft het CMS werken in alle browsers?
Dat kunnen we niet garanderen, na 1 januari 2018 updaten we Web Workbench niet meer voor nieuwe browsers, technieken, apparaten, etc. Hierdoor kan het zijn dat je de website niet meer optimaal kunt bewerken.
 
Hoe blijf ik dan online?
Wij adviseren om alvast na te denken over wat je online wil bereiken de komende jaren. Wij denken hier graag in mee en adviseren je bij de beste aanpak.
 
Kan ik Web Workbench meenemen en elders installeren?
Nee, helaas is het niet mogelijk om Web Workbench zomaar mee te nemen naar een andere hosting partij. Al onze klanten maken gebruik van hetzelfde systeem dat behoorlijk wat integratie vereist met een server. Het installeren op een andere server brengt behoorlijk wat kosten met zich mee. Een nieuwe website is al snel goedkoper.
 
Kan mijn website ook na 1 januari 2020 online blijven?
Nee, per 1 januari 2020 gaan we Web Workbench uitzetten. Bij uitzondering kan de website dan nog overgezet worden op een server zonder Web Workbench maar dan heb je geen mogelijkheid meer om de website aan te passen. De website wordt dan statische HTML (zonder CMS). 
 
Heeft dit ook effect op mijn e-mail?
E-mail is een aparte dienst en staat los van Web Workbench. Het heeft dus geen effect op het e-mailverkeer van uw domeinnaam. 
 
Raak ik straks mijn statistieken kwijt?
Als Web Workbench offline gaat in 2020 zullen ook de serverstatistieken verwijderd worden. Mocht je deze willen bewaren is het verstandig om deze te printen of om te zetten naar PDF.
 
Maak je gebruik van Google Analytics dan heeft het offline gaan van Web Workbench hier geen invloed op. Zolang je hetzelfde Google Analytics account gebruikt blijven deze statistieken bewaard.
 
Kan de huidige website data ook worden geëxporteerd naar een ander CMS?
Nee, niet zomaar. Er kan specifiek per website wel data hergebruikt worden. Maar 1-op-1 kopiëren is in de regel niet mogelijk.
 
Krijg ik een nieuw CMS?
De techniek van Web Workbench ten opzicht van een ander systeem wijken te ver af om een overzetting mogelijk te maken. Wil je een ander CMS dan zal de website opnieuw ontwikkeld moeten worden.
 
Kan ik het ontwerp van mijn huidige website meenemen naar een nieuw CMS?
Het is mogelijk om het ontwerp van je website mee te nemen. Echter is de vraag of je dat wil aangezien de website opnieuw ontwikkeld dient te worden. Wij adviseren om bij een nieuwe website direct de huidige internet trends mee te nemen.
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk