Statistieken

Geopend

Een nieuwsbrief wordt als geopend beschouwd als alle afbeeldingen in de nieuwsbrief geladen worden en/of er geklikt is op een link in een nieuwsbrief. Het openen van een nieuwsbrief kan (lang) niet altijd worden vastgesteld. De meeste mailprogramma's laten standaard geen afbeeldingen zien. We kunnen dan niet registreren of de nieuwsbrief ook daadwerkelijk is bekeken. De openratio heeft alleen waarde door deze te vergelijken tussen verschillende lijsten. In de praktijk blijkt een openratio van 20-40% een normale score te zijn.

Bounces

Een bounce is een e-mailbericht dat is teruggestuurd naar de afzender, omdat het adres van de ontvanger ongeldig is. Een bounce kan optreden omdat de domeinnaam niet bestaat of omdat de ontvanger niet bekend is. Redenen kunnen ook zijn dat de mailbox vol is of tijdelijke netwerkproblemen van de ontvanger. Hieronder de volledige uitleg per type:

Adres wijzigen
Een adreswijziging respons betekent dat het e-mailadres van de ontvanger gewijzigd is.

Auto Response
Auto response (meestal in de vorm van een out of office kennisgeving) worden meestal verstuurd via de client software van de ontvanger. In tegenstelling tot bounces, geven deze aan dat een e-mail tijdelijk niet beschikbaar is.

DNS fout
De e-mailserver is tijdelijk niet in staat om uw e-mail naar het e-mailadres van de ontvanger te sturen als gevolg van een DNS-probleem.

Harde Bounces
Een harde bounce is een e-mailbericht dat is teruggestuurd naar de afzender, omdat het adres van de ontvanger ongeldig is. Een harde bounce kan optreden omdat de domeinnaam niet (meer) bestaat of omdat de ontvanger niet bekend is.

E-mail geblokkeerd
Geeft aan dat de e-mailserver van de ontvanger de e-mail blokkeert vanaf uw e-mailserver.

Mailbox is vol
De e-mailserver is tijdelijk niet in staat om uw e-mail af te leveren omdat de e-mailbox van de ontvanger vol is.

Soft bounces
Dit soort bounce is meestal tijdelijk. Een van de vaakst voorkomende redenen van een soft bounce is een volle mailbox of een tijdelijk netwerkprobleem aan de kant van de ontvanger. Tegenwoordig kan een volle mailbox ook een ‘verlaten mailbox’ betekenen aangezien de meeste e-mail services hele grote opslagvolumes voorzien. Indien een server niet bereikt kan worden, probeert ons systeem de uitnodiging een paar uur lang opnieuw te versturen voordat dit e-mailadres als ‘bounced’ gemarkeerd wordt.

Transient bounces
Een Transient Bounce is een boodschap vaak gegenereerd door e-mailserver van de afzender die aangeeft dat een bepaald bericht niet kon worden afgeleverd, maar de server nog steeds bezig is.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk