Drupal Cache

Cache maakt een website super snel. Fijn voor je bezoekers en goed voor je positie in de Google zoekresultaten, want ook snelheid is een factor waar Google naar kijkt!

Voor het tonen van een website moet een webserver vaak een hoop berekeningen doen. Welke nieuwtjes moeten waar? Zijn er gerelateerde cases? Welke team leden horen bij die afdeling? etc. Het is in principe zonde dat deze berekeningen telkens opnieuw gedaan moeten worden, terwijl het resultaat ervan voor elke bezoeker van je website meestal hetzelfde is. Wat cache doet is de resultaten van het eerste bezoek aan je website opslaan naar statische HTML pagina’s. Alle bezoekers die na dit eerste bezoek op de website komen krijgen vervolgens niet de echte website te zien maar de statische HTML pagina’s. Het resultaat is voor de bezoeker hetzelfde, behalve dat deze pagina’s veel sneller getoond worden.

De voordelen

Geen irritatie bij bezoekers. Niemand zal je complimenteren over de snelheid van je website. Website bezoekers worden naarmate de informatie stroom groeit steeds ongeduldiger. Men neemt het voor lief dat een website snel is. Pas als een website traag is krijg je het te horen of erger, men klikt gewoon naar een andere site.

Sinds 2010 kijkt Google naar ook naar de snelheid van de website om te bepalen op welke positie deze moet komen in de zoekresultaten. Caching zal dus een betere vindbaarheid als gevolg hebben.

Automatische caching

Onze websites worden automatisch gecached. De bezoeker ziet de gecachede website en een ingelogde beheerder ziet de actuele versie. Bij het Opslaan van een pagina wordt automatisch de gecachede pagina voor de bezoeker vernieuwd. Het kan echter voorkomen dat de pagina er anders uitziet dan de versie die de bezoeker ziet. Als dit voorkomt dient de cache geforceerd vernieuwd te worden.

Vernieuwen cache

Volg de volgende stappen voor het vernieuwen van de cache:

  1. Navigeer bovenin in de navigatie-balk naar het R-icoontje
  2. Klik op Alle caches leegmaken
  3. De cache wordt geleegd

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk