Anchor-links

Als u snel en automatisch links wilt maken naar belangrijke gebieden op uw pagina (vaak anchor-links genoemd), kunt u overwegen een inhoudsopgave aan uw pagina toe te voegen. Bij het toepassen van anchor zijn er twee varianten:

1. Pagina: alle standaard pagina's exclusief 'pagina met secties'.
  2. Pagina met secties: De functionaliteit is van toepassing bij het gebruik van de module 'Pagina met secties' waarbij er per sectie een anchor-link gemaakt kan worden.

Pagina

Stap 1: Anchor
Het belangrijke gebied op een pagina een naam geven.

1. Plaats de cursor bij een titel
  2. Klik op het icoon
  3. Vul bij het veld Naam interne link een waarde in (zie voorbeeld anchor)
    - Deze waarde is niet voor bezoekers zichtbaar
    - Gebruik alleen kleine letters
    - Gebruik in plaats van "spaties" koppeling streepjes, bijvoorbeeld: link-naar-titel

Deel 2: Link-URL
De link maken naar het belangrijke gebied op een pagina.

1. Markeer de tekst waarvan u een link wilt maken en klik op Link.
  2. Vul bij de Link-URL dezelfde waarde in als bij stap 2 met een toevoeging van een # (zie voorbeeld Link-URL)
  3. Klik op Link invoegen

Pagina met secties

Deel 1: Anchor
Het belangrijke gebied op een pagina een naam geven.

1. Klik bij een sectie op Instellingen
  2. Vul bij het veld Anchor een waarde in (zie voorbeeld anchor)
    - Deze waarde is niet voor bezoekers zichtbaar
    - Gebruik alleen kleine letters
    - Gebruik in plaats van "spaties" koppeling streepjes, bijvoorbeeld: link-naar-titel

Deel 2: Link-URL
De link maken naar het belangrijke gebied op een pagina.

1. Markeer de tekst waarvan u een link wilt maken en klik op Link.
  2. Vul bij de Link-URL dezelfde waarde in als bij stap 2 met een toevoeging van een # (zie voorbeeld Link-URL)
  3. Klik op Link invoegen

Voorbeeld anchor

Anchor: link-naar-titel
Anchor: titel-1

Voorbeeld Link-URL

Link-URL: #link-naar-titel
Link-URL: #titel-1