Facebook link cache verversen

Bij het delen van een link op Facebook worden automatisch de titel, beschrijving en een afbeelding opgehaald. Dit gebeurt eenmalig; Facebook cachet gedeelde URL's voor een betere performance. Soms komt het hierdoor voor dat er een verkeerde titel en beschrijving van je webpagina getoond wordt, omdat Facebook een oudere versie in zijn cache heeft staan.

Debugger
Facebook heeft een tool genaamd Debugger. Deze tool geeft informatie over hoe de URL gedeeld zal worden op Facebook, welke afbeeldingen worden opgehaald, et cetera. Met deze tool kun je de laatste versie door Facebook laten ophalen. Hiermee ververs je dus de Facebook cache voor je webpagina.

Met deze tool blijft de URL hetzelfde, het aantal pagina-shares blijft behouden en de content wordt geupdate. Ook als iemand anders je URL deelt wordt de laatste informatie automatisch opgehaald.

Stappen

1. Ga naar https://developers.facebook.com/tools/debug/og/object/
  2. Vul de URL in die je wilt delen bij Input URL
  3. Klik op Fetch new scrape information
  4. Onderaan de pagina zie je het voorbeeld

Opmerkingen

• Je dient ingelogd te zijn bij Facebook voor het gebruik van deze Debugger-tool.
  • Mocht de tool nog niet de juiste informatie ophalen dan kun je nogmaals klikken op Fetch new scrape information