Link plaatsen / bewerken

Om een link te plaatsen selecteert u eerst met uw muis de tekst welke u klikbaar wilt maken. Vervolgens kunt u klikken op het link-icoontje. Afhankelijk van het icoon wat zichtbaar is in de editor volgt u de stappen van onderstaande varianten:

  • Variant 1:
  • Variant 2:

Variant 1

 

1. Zoeken naar pagina's

In dit veld kunt u snel zoeken op de titel van een pagina.

2. Bestandsbrowser openen

Met deze optie kunt u een bestand selecteren vanuit de bibliotheek.
Zie ook: Linken naar een PDF, Word of ander tekstbestand

3. Link-URL

Bij het selecteren van een link wordt hier de link automatisch geplaatst. Tevens kunt u in dit veld een link plaatsen naar een externe website.

Belangrijk: Bij het linken naar een externe website of naar een bestand willen we graag dat de link opent in een nieuw venster. Hierdoor is bij het sluiten van het bestand de website nog steeds beschikbaar voor de bezoeker. Het instellen van deze functionaliteit staat beschreven bij optie 4 hieronder.

4. Opties

  • Doel: optie om een link te openen in een nieuw venster.
  • Titel: tekst die zichtbaar is bij een mouse-over. Het invullen van een titel kan ook helpen bij een betere waardering bij zoekmachines.

5. Link invoegen

Hiermee plaatst u de gekozen link in de editor.

6. Specifieker zoeken

Met deze optie kunt u specifieker zoeken binnen de beschikbare pagina's.

 

Variant 2

Linktype “Link naar pagina” is bedoeld voor het maken van een link naar pagina binnen de website. In het Link veld kunt u de naam van de pagina intypen en vervolgens de pagina selecteren. 

Linktype “URL” is bedoeld voor het maken van een link naar een externe website, afbeelding of bestand.

“Protocol” zal in de meeste gevallen standaard op http:// staan. Dit is de meest waarschijnlijke instelling voor alle links.

Bij “URL” vult u vervolgens de website of rechtstreekse link in naar een bestand of afbeelding. 

Bij ‘Doel’ kunt u aangeven waar de link geopend moet worden. Is het een externe website? Klik dan op ‘Nieuw venster (_blank)’. Zodat de link in een nieuw venster geopend wordt en uw eigen website ook open blijft staan bij de bezoeker.

Als u klaar bent klikt u op ‘OK’. U zult nu zien dat uw tekst onderstreept is, of een aangepaste kleur heeft. Dat betekent dat de link actief is.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen
Mogelijk gemaakt door Zendesk