Een contactlijst aanmaken

Het tabblad Contactlijsten geeft het aantal actieve lijsten weer, het aantal actieve abonnees per  lijst, het aantal verzonden e-mails en het engagement percentage. Om een nieuwe contactlijst te maken, klikt u op de knop “maak een contactlijst”. Deze vindt u aan de linkerkant.

Hierna opent een pop-up venster waar u een naam kunt geven aan uw contactlijst, een naam van de afzender  en het e-mailadres van de afzender (= tevens het reply-to adres) kunt invullen. Om het proces af te ronden,  klikt u op “Creëer.

Nadat u een contactlijst heeft aangemaakt komt u in het scherm waar u abonnees kunt toevoegen aan de contactlijst van uw keuze. (zie afbeelding hieronder).

Een taal voor uw lijst kiezen

Snelmailer geeft u de mogelijkheid om per contactlijst een taal in te stellen. Deze instelling bepaalt in welke taal de abonneer en afmelden berichten worden getoond, ook bepaalt het de taal voor berichten zoals “Deze e-mail in uw browser bekijken” en “Stuur deze e-mail door naar een vriend”.

Om een taal in te stellen gaat u naar het tabblad “Contactlijsten” en klikt u op de contactlijst van uw keuze.  Onder  de naam van uw lijst ziet u de optie om de taal te wijzigen. Kies van de opties beschikbaar voor u. Klik op wijzig om op te slaan.

Welkoms email aanpassen

Een welkoms e-mail is een optionele e-mail die u naar uw nieuwe abonnees kunt versturen als ze zich aanmelden (als uw lijst een Single-opt in is) of als ze hun e-mailadres hebben bevestigd (als uw lijst een Bevestigde of Double opt-in is).

Om uw welkoms e-mail in te stellen en bewerken gaat u naar uw contactlijst en klikt u op beheer e-mails in het linkermenu.

Onder welkoms e-mail heeft u vervolgens de mogelijkheid om deze zowel als HTML als tekst te bekijken,  te bewerken, een test te verzenden en de welkoms e-mail te activeren of deactiveren.

Vergeet niet op te slaan als u klaar bent!