Functionaliteiten editor

Icoon Naam / functie Beschrijving / functie
   Vet Met deze knop kunt u een tekst dikgedrukt maken. U kunt dit op twee manieren doen, of u drukt eerst op deze knop en typt dan uw tekst. Als u klaar bent drukt u wederom op deze knop. Of u selecteert al bestaande tekst met uw muis, en drukt daarna op deze knop.
  Cursief  Met deze knop kunt u een tekst schuingedrukt maken. U kunt dit op twee manieren doen, of u drukt eerst op deze knop en typt dan uw tekst. Als u klaar bent drukt u wederom op deze knop. Of u selecteert al bestaande tekst met uw muis, en drukt daarna op deze knop.

Onderstrepen

Met deze knop kunt u een tekst onderstreept maken. U kunt dit op twee manieren doen, of u drukt eerst op deze knop en typt dan uw tekst. Als u klaar bent drukt u wederom op deze knop. Of u selecteert al bestaande tekst met uw muis, en drukt daarna op deze knop.

Doorhalen

Met deze knop kunt u een tekst doorstrepen. U kunt dit op twee manieren doen, of u drukt eerst op deze knop en typt dan uw tekst. Als u klaar bent drukt u wederom op deze knop. Of u selecteert al bestaande tekst met uw muis, en drukt daarna op deze knop.

Links uitlijnen

U kunt met deze knop de tekst links uitlijnen, vaak is dit standaard al het geval. U kunt dit op twee manieren doen, of u drukt eerst op deze knop en typt dan uw tekst. Als u klaar bent drukt u wederom op deze knop. Of u selecteert al bestaande tekst met uw muis, en drukt daarna op deze knop.
  Centreren  U kunt met deze knop de tekst centreren. U kunt dit op twee manieren doen, of u drukt eerst op deze knop en typt dan uw tekst. Als u klaar bent drukt u wederom op deze knop. Of u selecteert al bestaande tekst met uw muis, en drukt daarna op deze knop.

Rechts uitlijnen

U kunt met deze knop de tekst rechts uitlijnen. U kunt dit op twee manieren doen, of u drukt eerst op deze knop en typt dan uw tekst. Als u klaar bent drukt u wederom op deze knop. Of u selecteert al bestaande tekst met uw muis, en drukt daarna op deze knop.
   Uitvullen U kunt met deze knop de tekst uitvullen. Dat betekent dat alle tekstregels allemaal even breed (als een blok) worden weergegeven. U kunt dit op twee manieren doen, of u drukt eerst op deze knop en typt dan uw tekst. Als u klaar bent drukt u wederom op deze knop. Of u selecteert al bestaande tekst met uw muis, en drukt daarna op deze knop.

Opsommingstekens

U kunt met deze knop een lijst maken met opsommingstekens ervoor. U kunt dit op twee manieren doen, of u drukt eerst op deze knop en typt dan uw tekst. Als u klaar bent drukt u wederom op deze knop. Of u selecteert al bestaande tekst met uw muis, en drukt daarna op deze knop.

Nummering

U kunt met deze knop een genummerde lijst maken. U kunt dit op twee manieren doen, of u drukt eerst op deze knop en typt dan uw tekst. Als u klaar bent drukt u wederom op deze knop. Of u selecteert al bestaande tekst met uw muis, en drukt daarna op deze knop.
  Tabel Hiermee kunt u een tabel invoegen.

Link invoegen

Link invoegen/bewerken. Klik hier voor meer informatie.

Link verwijderen

Wilt u een eerder geplaatste link verwijderen? Klik dan in het bewerk-gedeelte op uw link, zodat uw cursor daar gaat knipperen. U ziet nu deze knop actief worden, en zodra u er op drukt, zal de link verwijderd worden.

Citaat

Laat de tekst meer inspringen voor extra nadruk. U kunt dit op twee manieren doen, of u drukt eerst op deze knop en typt dan uw tekst. Als u klaar bent drukt u wederom op deze knop. Of u selecteert al bestaande tekst met uw muis, en drukt daarna op deze knop.
  Scheidingslijn invoegen Voegt een horizontale lijn in (1 punt dik) over de hele breedte van het item of de pagina.

Kopiëren

Hiermee kunt u (delen) tekst kopiëren om het op een andere plaats weer te kunnen plakken. U selecteert al bestaande tekst met uw muis, en drukt daarna op deze knop.
  Plakken als Platte tekst Hiermee plakt u gekopieerde tekst zonder de originele opmaak over te nemen.
  Afbeelding invoegen/bewerken Een afbeelding invoegen. Klik hier voor meer informatie.
  Paragraaf opmaak Biedt de mogelijkheid om een hele paragraaf in een keer een andere opmaak te geven. U selecteert al bestaande tekst met uw muis, en drukt daarna op deze knop en kiest een van de opties uit dit menu.
  Opmaakstijl Biedt de mogelijkheid om een vooraf ingestelde opmaakstijl toe te passen op (een stuk) tekst. U selecteert al bestaande tekst met uw muis, en drukt daarna op deze knop en kiest een van de opties uit dit menu.
HTML bron bewerken Wanneer u bekend bent met HTML kunt u deze knop gebruiken om de daadwerkelijke code te bekijken. U kunt deze knop ook gebruiken wanneer u bijvoorbeeld een YouTube code wilt plaatsen.